Gratis openbaar vervoer in Luxemburg

Het openbaar vervoer in Luxemburg is helemaal gratis.

Luxemburg is het eerste land in Europa welke het openbaar vervoer gratis heeft gemaakt. Of je nu met de trein van A naar B wilt reizen of gebruik maakt van de bust, je hoeft geen treinkaartje of buskaartje meer te kopen. Gratis openbaar vervoer in Luxemburg is beschikbaar vanaf maart 2020 en ook bedoeld voor de toeristen die die mooie land willen bezoeken.

Booking Luxemburg banner

Te veel autoverkeer in Luxemburg.

Luxemburg is het land met de grootste autodichtheid per inwoner. Nergens anders in Europa vind je zoveel personenauto’s. Daarbij komt dat de Luxemburgers binnen het eigen land ook nog eens veel auto kilometers maken en dat vervuilend is. De overheid van Luxemburg probeert zo het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren en toeristen te bewegen met de trein naar Luxemburg te komen. Zeker vanuit Duitsland, Nederland en België zijn bungalowparken zoals Hondsbierg en Walfsdorf goed te bereiken ook al moet je misschien voor het laatste stuk van de reis een taxibedrijf inschakelen.

Europarcs in de natuur banner

Je wandelvakantie plannen in Luxemburg.

Het goede openbaar vervoer in Luxemburg en de vele wandelmogelijkheden en natuurgebieden, maken dit Groothertogdom ideaal voor een wandelvakantie. Je kunt met het openbaar vervoer de meeste natuurgebieden bereiken en omdat het vervoer gratis is, houd je wat geld over voor een hapje en een drankje onderweg. Omdat het niet moeilijk is een goedkoop vakantiehuisje Luxemburg te huren, kan je ook nog eens goedkoop op vakantie.

interhome luxemburg banner