Luxemburg, fijn vakantieland voor senioren

Groothertogdom Luxemburg, is een fijn vakantieland voor senioren.

Niet alleen omdat de natuur er zo overweldigend is en je er prachtige kastelen vindt, maar ook omdat het typisch een land voor een luxe vakantie is. Dat zie je aan de luxe hotels met fijne faciliteiten en de vakantieparken in Luxemburg die mede gericht zijn op ouderen vakanties. Veel van deze vakantieparken hebben goede voorzieningen voor 50, 55, 60 en 70 plussers.

Booking Luxemburg banner

Vakantieparken Luxemburg voor senioren

Niet alle vakantieparken in Luxemburg zijn geschikt voor ouderen vakanties. En zeker niet voor ouderen die slecht ter been zijn. Luxemburg is heuvelachtig en veel vakantieparken liggen midden in de natuur. Daar komt bij dat de parken in Luxemburg meestal zijn gericht op familie vakanties. Er zijn echter wel aantrekkelijke parken gericht op families, alleenstaande én senioren zoals 65 plussers. Eén van die parken is EuroParcs Kohnenhof. Een vakantiepark zeker geschikt voor actieve 60 en 65 plussers. Ook ideaal voor een weekendje weg Luxemburg


samen aan tafel senioren

Senioren hotel in Luxemburg

Zoals gezegd, in Luxemburg vind je veel luxe hotels, ook die van 3 en 4 sterren. Deze hotels zijn ideaal voor senioren, mede omdat het service niveau hoog is en er veel hotelkamers zijn met eigen sanitair en goede, opgemaakte, hotelbedden. Een enkel hotel in Luxemburg is ook ingericht voor mindervaliden of ouderen die minder goed ter been zijn en afhankelijk van een rollator of scootmobiel. Een hotel in Luxemburg welke aanbevolen wordt voor luxe senioren vakanties is Hotel Meyer midden in het Mullerthal. Veel ouderen boeken hier hun autovakantie Luxemburg.


Europarcs in de natuur banner

Luxemburg stad

Een extra reden om je senioren vakantie in Luxemburg te boeken, is “Luxemburg Stad”. Echt uniek en met een bijzondere sfeer. Luxemburg stad is een oude vestigingsstad die veel bezoek heeft in het kader van groepsreizen en senioren reizen. Naast veel cultuur en monumenten vind je er uitstekende restaurants en cafés met gezellige terrassen. Daarnaast heeft Luxemburg stad een uitgebreid winkelbestand waarbij je nog veel winkeltjes kunt vinden met handwerken en sieraden. Als je een senioren vakantie Luxemburg wilt boeken, moet je Luxemburg Stad zeker voor tenminste 1 dag in het programma opnemen. Eventueel gebruik makend van een gids.


wandeling met de hond

Busreizen voor alleenstaande ouderen

Onder andere De Jong-Intra Vakanties en Veenstra Reizen organiseren regelmatig busreizen Luxemburg voor senioren. Vaak zijn dit busreizen waar alleenstaande ouderen tussen de 60 en de 85 jaar gebruik van maken. Zo een ouderen busreis is heel speciaal. Ook vaak gebruikt in het kader van een Kerstreis. Samen genieten van een geheel verzorgde busreis met luxe groepsreis bus. Je bent als oudere zeker in goede handen bij de Jong-Intra Vakanties en Veenstra Reizen. De laatste heeft een luxe touringcar met tillift om ook rollators en rolstoelen in te kunnen vervoeren. Zo kunnen ook ouderen die slecht ter been zijn of een fysieke beperking hebben, genieten van een reisje naar Luxemburg.

interhome luxemburg banner