Luxemburg-Stad

Luxemburg-Stad, leuk voor je vakantie Luxemburg

Vakantie Luxemburg en op zoek naar een leuke tijdsbesteding? Luxemburg-Stad is de moeite waard om tijdens je familie vakantie te bezoeken.

Booking Luxemburg banner

Oude vestingstad Luxemburg-stad

Op een steile rots op korte afstand van de Ardennen is het oude vestingstad Luxemburg-stad te vinden. Luxemburg-Stad is een ideale plek om te overnachten wanneer je op vakantie gaat naar de Ardennen. Als je van een prachtig uitzicht op de ravijn wilt genieten kun je de Pont Adolphe op. Verder is het aan te raden om de onderaardse gangen te bezoeken die als schuilplaats werden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Wat te doen?

In dit artikel vertellen we je wat er allemaal te doen is tijdens je familie vakantie Luxemburg en specifiek in Luxemburg-Stad en omgeving, welke andere plaatsen in de buurt aanraders zijn en welke overnachtingsmogelijkheden je hebt. Zo ga je goed voorbereid op vakantie naar de Ardennen!

panorama Luxemburg

Wat is er te doen in Luxemburg-Stad?

In Luxemburg-Stad is er meer dan genoeg te beleven. Er is genoeg te zien en daarnaast kun je er ook een hoop beleven. Wat je zeker zou moeten doen is een wandeling maken in de Luxemburgse Ardennen. Drink eens een maitrank en bezoek het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst


Luxemburgse Ardennen

Als je een huisje Ardennen hebt gehuurd, betekent dat je natuurlijk allereerst wilt genieten van de natuur. Een bezoek aan de Luxemburgse Ardennen kan dan natuurlijk niet ontbreken. Het gebied staat vol met begroeide bossen en is voorzien van rivierdalen en heuvels. Wil je het hoogste punt bereiken? Dat is De Kneiff in Huldigingen en bevindt zich op 559 meter hoogte. Het is een fotogenieke omgeving dat zich leent voor de mooiste wandelingen.

Maitrank drinken

Heb je wel eens van maitrank gehoord? Het is een drankje dat in Arlon veel wordt gedronken. Het wordt vooral gebruikt als aperitief. Een drankje dat je nuttigt voor het eten. Het wordt gemaakt met behulp van witte wijn dat droog is. Dit wordt gecombineerd met kruiden zoals het lievevrouwebedstro. Dit is te vinden in de bossen van Luxemburg. Het is een aanrader om plekken te zoeken waar je maitrank kunt drinken.

Europarcs in de natuur banner

nationaal museum Luxemburg

Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst

Mocht je liefhebber van kunst en geschiedenis zijn dan kun je in Luxemburg-Stad het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst vinden. Je kunt onder andere topwerken bezichtigen van kunstenaars als Nico Klopp, Joseph Klutter, Auguste Trémont, Pierre Beckius en Sosthene Weis. Het gaat dan met name om schilderkunst dat afkomstig is tussen de 18e en 20e eeuw. Dat is nog niet alles want er staan ook sculpturen tentoongesteld

Leuke andere plaatsen in de buurt van Luxemburg-Stad

Als je in Luxemburg-Stad verblijft wil je natuurlijk ook de plekken rondom de stad gaan ontdekken. Een aanrader dat redelijk dichtbij is, is het kleine plaatsje Gare. Hier kun je onder andere het bankmuseum gaan bezoeken. Reis ook eens af naar Esch-sur-Sûre dat gelegen is aan de Sauer rivier. Je kunt ook op avontuur gaan in de wijnvelden in het kleine dorpje Wormeldange. Andere plekken die mogelijk interessant kunnen zijn, zijn Vianden, Clervaux en Echternach.

EuroParcs Kohnenhof Luxemburg in het bos

Vakantieparken en campings in Luxemburg-Stad

Wanneer je wilt gaan genieten van een vakantie in de Ardennen, kun je ervoor kiezen om te verblijven in Luxemburg-Stad. Het is op relatief korte afstand van de Ardennen waardoor het een prima verblijfplaats is tijdens je vakantie. Er zijn verschillende campings waar je uit kunt kiezen. Je kunt er kamperen maar het huren van een accommodatie is ook mogelijk. Net wat jij fijner vindt.

  • Camping Bissen
  • Camping Bon Accueil
  • Camping Simmerschmelz
  • Camping Krounebierg
  • Camping Fuussekaul
  • Camping Le Moulin
  • Camping Gaalgebierg
  • Camping de la Sûre


interhome luxemburg banner