Vakantie te paard Luxemburg

Vakantie te paard in Luxemburg boeken?

Als je van paard rijden houdt, is Luxemburg een prettige vakantiebestemming. Je vindt veel maneges, ruiterpaden en ruitersportwinkels in Groothertogdom Luxemburg. Er is veel ruimte voor de paardensport. Als je een paarden vakantie in Luxemburg wilt boeken, heb je mogelijkheden te over. Ook als kinderen een vakantie willen boeken op een vakantieboerderij met een pony en andere dieren. Luxemburg is een huisdiervriendelijk vakantieland. Je kunt op diverse plaatsen een vakantieboerderij met paardenstalling huren of een huisdiervriendelijk vakantiehuis voor een vakantie met hond. Je boekt hier een vakantiehuis met hond in Luxemburg.

Booking Luxemburg banner

Paardenpaspoort en inentingen verplicht

Als je vanuit Nederland of België naar Luxemburg voor een vakantie met eigen paard vertrekt, moet je wel weten dat een paardenpaspoort en inentingen verplicht zijn. Ook een wormenkuur. Controles in het buitenland op dit soort zaken kunnen streng zijn. Ook om diefstal van raspaarden te voorkomen. Paarden zijn prachtige dieren die respect en voldoende aandacht verdienen. Hier leest u meer over het paardenpaspoort.

Europarcs in de natuur banner

Vervoer van paarden.

Als paarden vervoerd moeten worden, kan je dat het beste laten doen door iemand met ervaring. Iemand die een paardentrailer kan besturen. Houd ook rekening met de verkeersregels in het land. Met het vervoer van paarden is voorzichtigheid geboden, zeker als je met het paard naar Luxemburg, Frankrijk of Duitsland gaat rijden.

interhome luxemburg banner